Att köpa ny bostad skall kännas roligt och tryggt!

Mäklaren hjälper dig

Lägenheterna i Kvarteret Tuvebo förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling och mäklarna Ellinor, Anna och Daniel. De svarar på dina frågor om projektet, området, lägenheterna och föreningen. De sköter avtalsskrivningen och kan också hjälpa till med en värdering av ditt nuvarande boende om du skulle behöva. För att komma till Svensk Fastighetsförmedling klicka här

 

I förgrunden, en vuxen som håller ett barn i handen. I bakgrunden ett bostadsområde med flerbostadshus med lägenheter och bostadsrätter.

Förhandsavtal

Om du hittar en lägenhet du tycker om erbjuds du att teckna ett förhandsavtal. Avtalet tecknas mellan köparen och bostadsrättsföreningen och grundas på bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl som är upprättad av föreningens tillfälliga styrelse - interimsstyrelsen - och registrerad av Bolagsverket. I samband med avtalet betalar du ett förskott om som också är en delbetalning av själva köpeskillingen. För att teckna ett förhandsavtal ska du kunna visa upp ett skriftligt lånelöfte från bank och detta utgör också en bilaga till förhandsavtalet.

Här kan du ta del av kostnadskalkylen för Brf Tuvebo Ateljé

 

Upplåtelseavtal

Interimsstyrelsen upprättar också en ekonomisk plan som beskriver föreningen ekonomiskt, juridiskt och tekniskt. Den ekonomiska planen skall granskas av opartiska intygsgivare och registreras hos bolagsverket. Först därefter kan du teckna ett upplåtelseavtal för din lägenhet.

I ditt förhandsavtal står angivet under vilken period som det beräknas bli dags att teckna upplåtelseavtal och vi kontaktar dig med mer information när det närmar sig. 

Detaljbild med händer i fokus. Påskrift av ett förhandsavtal för en nyproducerad bostadsrättslägenhet eller radhus med bostadsrätt.

Tillträde

Senast tre månader innan inflyttning får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. Innan tillträde skall du betala in resterande del av köpeskillingen och senast på tillträdesdagen skall full slutlikvid och eventuella inredningsval vara betalda. I samband med detta får du dina nycklar! Vid en funktionsgenomgång före inflyttning får du mer information om ditt nya boende och en genomgång av dina eventuella inredningsval.

Vi gör vårt bästa för att resan mot din nya bostad skall vara så rolig och trygg som möjligt!

Kvinna på balkong, med fötterna på räcket njuter av att ha flyttat in i sin nyproducerade lägenhet

Visning

Läs mer och boka plats

Svensk Fastighetsförmedling
Bo i bostadsrätt

Så fungerar det

Läs mer
Svanenmärkt

I Kvarteret Tuvebo bor du i ett hus som bryr sig extra mycket om miljön - och om dig. 

Läs mer