Att köpa ny bostad skall kännas roligt och tryggt!

Mäklaren hjälper dig

Lägenheterna på Hökälla Ängar 2 förmedlas av Bjurfors Nyproduktion och mäklarna Malin & Therese. De svarar på dina frågor om projektet, området, lägenheterna och föreningen. De sköter avtalsskrivningen och kan också hjälpa till med en värdering av ditt nuvarande boende om du skulle behöva. 

 

Bokningsavtal

Om du hittar en lägenhet du tycker om erbjuds du att teckna ett bokningsavtal. Bokningsavtalet tecknas mellan dig och Wästbygg. Avtalet ger dig företräde att längre fram teckna först förhandsavtal och sedan upplåtelseavtal för en specifik lägenhet. I samband med tecknandet betalas en bokningsavgift på 25 000 kr.

Tre personer som tittar på ritningar till en nyproducerad bostadsrätt i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Förhandsavtal

Förhandsavtalet tecknas mellan köparen och bostadsrättsföreningen och grundas på bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl som är upprättad av föreningens tillfälliga styrelse - interimsstyrelsen - och registrerad av Bolagsverket. I samband med avtalet betalar du ett förskott om 100 000 kr minus redan erlagd bokningavgift. Detta också är en delbetalning av själva köpeskillingen. För att teckna ett förhandsavtal ska du kunna visa upp ett skriftligt lånelöfte från bank och detta utgör också en bilaga till förhandsavtalet.

Upplåtelseavtal

Interimsstyrelsen upprättar också en ekonomisk plan som beskriver föreningen ekonomiskt, juridiskt och tekniskt. Den ekonomiska planen skall granskas av opartiska intygsgivare och registreras hos bolagsverket. Först därefter kan du teckna ett upplåtelseavtal för din bostad.

I ditt förhandsavtal står angivet under vilken period som det beräknas bli dags att teckna upplåtelseavtal och vi kontaktar dig med mer information när det närmar sig. 

Detaljbild med händer i fokus. Påskrift av ett förhandsavtal för en nyproducerad bostadsrättslägenhet eller radhus med bostadsrätt.

Tillträde

Senast tre månader innan inflyttning får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. Innan tillträde skall du betala in resterande del av köpeskillingen och senast på tillträdesdagen skall full slutlikvid och eventuella inredningsval vara betalda. I samband med detta får du dina nycklar! Vid en funktionsgenomgång före inflyttning får du mer information om ditt nya boende och en genomgång av dina eventuella inredningsval.

Vi gör vårt bästa för att resan mot din nya bostad skall vara så rolig och trygg som möjligt!


Stadgar

Här kan du ta del av bostadsrättsföreningens stadgar

Läs mer här
Vårt trygghetspaket

Om det skulle hända något oförutsett under resan mot din nya bostad så kan du få hjälp genom vårt trygghetspaket.

Läs mer här
Att bo i bostadsrätt

Har du bott i bostadsrätt tidigare och vet hur det fungerar, eller är det kanske helt nytt för dig?

Läs mer här