Upptäck Hökälla Ängar i lummiga Lillhagsparken!

Lillhagsparken 

Lillhagsparken är en attraktiv plats att bo på. Bland de gamla tegelbyggnaderna, 400-åriga ekarna och vitsippsbackarna byggs det många nya bostäder. Området omsluts av grönskande natur och här finns gott om promenadslingor längs med ängar och i skog.

Läget i staden

Göteborgs centrum växer och via Älvstaden och Kvillestråket binds Norra Hisingen ihop med stadens centrala delar. Lillhagsparken kommer att behålla sin natur och atmosfär - som en lunga mitt i alltihop.

Härifrån går det lätt att ta sig in till centrala Göteborg och närmsta busshållplats, Lillhagsparken Norra, ligger i anslutning till området Hökälla Ängar. Busslinje 42 (tidigare 52) tar dig härifrån till Hjalmar Brantingsplatsen som är en knutpunkt för både buss- och spårvagnstrafik. Här finner du Backaplan som är ett stort område för shopping och Kville Saluhall med trevliga restauranger och mycket mer.

Finns i närheten

I Lillhagsparken finns en mindre livsmedelsbutik, pizzeria, lunchrestaurang och Multikult som är en ekologisk handelsträdgård där du kan köpa grönsaker och plantor. I området planerar Göteborgs Stad för parkområden och en ny lekplats. 

Skolor

Ett stenkast från Hökälla Ängar öppnades år 2020 en konceptförskola med ekologisk profil. Förskolan har åtta avdelningar och en grön utemiljö där barnen kan bygga kojor och själva skapa sina lekar med naturen som lekredskap. Inom gångavstånd ligger även Skogomeskolan för klass F-6. Skolan flyttade in i nybyggda lokaler år 2019.

 

Aktiviteter

Inom en tre kilometers radie finns två golfklubbar. I Sankt Jörgen Park finns även en fin spa-anläggning, restauranger och gym. Här finns också en stor racketsportarena där du kan spela padel, tennis och squash.

Bild från Albatross Golfklubb.

Hur är det att bo på Hökälla Ängar?

Amela och Edin flyttade tillsammans med sin son in på Hökälla Ängar i början av 2020. De bodde tidigare i en lägenhet i Hildedal på Hisingen. Vi har träffat dem och ställt några frågor om hur de trivs. Läs mer här


Hela Hisingen

Det finns mycket att se och göra på Sveriges fjärde största ö, Hisingen. Besök sidan "Hela Hisingen" för att följa de senaste nyheterna och eventen på Hisingen.  

Läs mer
Historia

Historiska händelser och platser i och kring Lillhagsparken.

Läs mer
Till och från

Närmsta busshållplats Lillhagsparken Norra ligger precis i anslutning till Hökälla Ängar 2. Sök din resa på vasttrafik.se

Läs mer