upptäck vega

Här är det lätt att bo

En helt ny stadsdel växer fram i Haninge. I Vega kommer det finnas skolor, parker och gym och i området planeras det för en idrottsanläggning och ett kommunalt allaktivitetshus. En mix av fristående och kommunala skolor ger stor valfrihet och inom de närmaste åren ska det byggas ytterligare sex till åtta förskolor och en helt ny F-9 skola. Det är lätt att bo i Vegastaden. På gångavstånd finns handelsplatsen Port 73, Länna Köpcentrum och Ica Maxi. Cirka tio minuters cykelväg bort ligger Haninge Centrum med ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger. Där ligger också kommunens kulturhus och bibliotek, liksom Handens närsjukhus med vårdcentral och närakut.

 

Naturen inpå knuten

Vega är en stadsdel med närhet till natur, skogar och vatten. Ett stenkast bort ligger Rudan naturreservat med motionsspår, bad och fiske. Vintertid anläggs skidspår. Norrut kan du bada i Drevviken och på cykelavstånd ligger Tyresta nationalpark med hela fem mil fina vandringsleder, några lämpliga för hela familjen med picknick- och grillplatser längs vägen. Söderut når du Haninges fantastiska skärgård. Från Dalarö och Årsta havsbad kan du ta båt ut till bland annat Utö som är en av skärgårdens mest välbesökta ö.

Vägarna till Vega

Stadsdelen växer fram med fart. Med pendeltåg, bil och buss tar du dig lätt till och från Vega. Med pendeln tar du dig till storstadspulsen på 25 minuter. För dig som ska till Handen, Skogås eller Farsta finns bra busskommunikationer. Den nya av- och påfarten till motorvägen kommer att förenkla för dig som behöver använda bil.