Projekt | 2022-11-21

Bild: Wästbyggs Magnus Björkander och bostadsköpare Nicklas Olsson planterar ett symboliskt äppleträd

Firande i hjärtat av Malmö

I fredags samlades vi för att fira att vi har börjat bygga Cityterrassen i hjärtat av Malmö. På den här unika platsen, ett stenkast från centralstationen, skapas den nya stadsdelen Nyhamnen och vi är så glada för att vi får vara med och bidra.

Det formella "första spadtaget" symboliserades av plantering av ett äppleträd och det var Wästbyggs vice vd Magnus Björkander som höll i spaden tillsammans med bostadsköparen Nicklas Olsson. Cityterrasen blir verkligen ett hus med många möjligheter och det är stora variationer mellan de 174 bostäderna. Här finns penthouses, stadsradhus och välplanerade lägenheter i olika storlekar där många har väl tilltagna balkonger och fantastiska terrasser.

Arkitekterna Rafael Palomo och Maud Karlström, White Arkitekter, berättar att det kändes som ett stort ansvar att rita ett hus på den här platsen. - Huset kommer att bli högt och synas från många platser och inte minst från tågen som stannar vid Malmö C. Det är unikt och vi har ansträngt oss för att rita något som både är funktionellt och vackert menar de.

Försäljningen av bostäderna är i full gång och i lägenhetsväljaren på projektets hemsida kan du klicka dig runt för att se vad som fortfarande finns till salu.

Läs mer om Cityterrassen här