Vi har skapat ett hus där solens gång alltid kommer vara en del stor del av upplevelsen.

Hej Marcus, kan du beskriva Soluret med tre ord?

Solljus, livskvalitet och stringens

Vilken var den största utmaningen för dig som arkitekt?

Utmaningen var att ta vara på det fantastiska läget mot parken och väster, så att alla lägenheterna kan dra nytta av läget och kvällsljuset. Genom att låta stora ljusinsläpp och balkonger dominera fasaden har vi skapat ett hus där solens gång alltid kommer vara en betydande del av lägenheternas upplevelse. De fullhöga fönstren kommer också att göra ljuset från lägenheterna till en ovärderlig del av fasaduttrycket.

Hur har ni jobbat med exteriören?

Vi har kombinerat en stram exteriör med en värme som ger ett inbjudande intryck. Huset bildar en rygg åt parken, men som också är levande och ger trygghet åt platsen.

Vilka materialval har huset exteriört?

Mot gatan täcks huset av en fibercementskiva med vertikala indelningar som följer de solgula fönstrens rytm i fasaden. Takvåningen och burspråken täcks av en falsad lätt skimrande grå plåt med fönster i samma kulör. Balkongerna skiljs åt med väggar av stående cederpanel. Mot gården kommer loftgångarna med sin stående träpanel i ceder vara det mest påtagliga. Det ger en varm och intim känsla som gör husets entrésida välkomnande.

Vad tycker du om planlösningarna och är du nöjd?

Vi är väldigt nöjda. När vi beslutade oss för stora balkonger, fönster ner till golv och golvvärme var det ett ställningstagande som styrde mycket kring uttrycket. Vi hoppas att det detta ska vara ett boende man vänjer sig lätt vid och som man inte gärna lämnar just för de något unika detaljerna.

Vilka är de största fördelarna med planlösningarna?

Planerna är väl avvägda i sin utformning, där vi optimerat de sociala ytorna mot parken med tysta och svala sovrum mot gården. Vi har valt att ha halvöppna kök med ljusa och härliga matplatser med fin utsikt och öppning till balkonger.

Varför ska man flytta till Soluret?

Jag tror att många kommer att attraheras av det centrala läget i Hyllie som samtidigt har närhet till park och aktiviteter, de ljusa och effektiva lägenheterna, husets smarta service och den gröna gården med växthus. Golvvärme och höga fönster är såklart något som gör Soluret unikt i området.

Vad är du mest stolt över med Soluret?

Jag tycker att vi med ett par tydliga ställningstaganden tillsammans med Wästbygg Projektutveckling har skapat bostäder av hög kvalitet som kommer att stå sig väl över tid. Det är det mest hållbara vi kan göra.