i Las Vega gör vi det enkelt att leva hållbart

 

 

 

 Vi vill inspirera dig till att leva mer hållbart!

Det finns studier som visar att omgivningens utformning kan påverka våra beteenden. Vi kan till exempel genom ”vänliga puffar” uppmuntras till att ta kontakt med grannar, minska energiförbrukningen och ta cykeln i stället för bilen.

 

 

 

I Las Vega kommer det finnas sådana "puffar" i form av specialdesignade skyltar utomhus. De är tänkta att stimulera dig att välja det som främjar både social samvaro och miljömässig hållbarhet.

Bostäderna i Las Vega kommer bli miljömärkta med betyget silver, vilket bland annat innebär låg energianvändning och sunda materialval. Ljusspelet på gavelfasaderna drivs av egenproducerad el från solceller på taket. Gångvägar och cykelvägar prioriteras framför biltrafik.

Vi vill uppmuntra till att cykla i stället för att ta bilen när det är möjligt. Därför har vi satsat på ett bra cykelförråd på gården och bostadsrättsföreningen kommer erbjuda en cykelpool med tre lådcyklar. Det gör att du får möjlighet att ta dig runt miljövänligt i omgivningarna och du kan låna en lådcykel för att kunna göra dina inköp och cykla hem varorna. Stadsdelen kommer också ha utmärkta kommunikationer och vi vill ge dig en puff att under en period lämna bilen hemma och åka kollektivt. 

Vi vill att det ska vara enkelt och lockande för dig att leva hållbart i Las Vega!